Προς: Σωματεία – μέλη μας στην καθαριότητα των σχολείων

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όπως ήδη γνωρίζετε, την Πέμπτη 16-6-2016, θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, σύσκεψη των προέδρων των σωματείων στην καθαριότητα των σχολείων, προκειμένου να συζητήσουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον κλάδο, την έγκαιρη έκδοση ΚΥΑ για την καθαριότητα και την απασχόληση των καθαριστριών τη νέα σχολική χρονιά, τη χορήγηση του 10% στις εργαζόμενες λόγω της μειωμένης χρηματοδότησης που είχε αποφασίσει η προηγούμενη (υπηρεσιακή) Κυβέρνηση και γενικότερα να συντονίσουμε τον αγώνα και τις δράσεις μας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων.
Μετά από επαφές που είχαμε με τα υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας, υπάρχουν κάποιες πρώτες δεσμεύσεις για έκδοση της νέας ΚΥΑ μέσα στον Ιούλιο και έγκαιρη καταβολή των δεδουλευμένων Μαΐου- Ιουνίου, ενώ το θέμα της καταβολής του 10% είναι ανοικτό και θα πρέπει να πιέσουμε για αυτό.
Μετά τη σύσκεψη, θα πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας Ομοσπονδίας και σωματείων στα Υπουργεία Εσωτερικών και Παιδείας.
Στο πλαίσιο αυτό, προτείνουμε την ίδια ημέρα (Πέμπτη 16-6-2016) να πραγματοποιηθούν από τα σωματεία μας και τοπικές κινητοποιήσεις – δράσεις με στόχο να αυξήσουμε την πίεση κύρια στους Δήμους για τα προβλήματά μας και με κύρια αιτήματα την άμεση έκδοση της ΚΥΑ για την καθαριότητα των σχολείων, τη διασφάλιση της εργασίας των ήδη εργαζομένων και τη χορήγηση του 10%.
Επίσης, προτείνουμε οι δράσεις των σωματείων και της Ομοσπονδίας την ημέρα αυτή, να ενταχθούν και να πάρουν ευρύτερη δημοσιότητα στο πλαίσιο και της εκστρατείας / συνδικαλιστικής καμπάνιας που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές, με το συντονισμό της Ευρωπαϊκής και παγκόσμιας συνδικαλιστικής μας οργάνωσης (UNI), η οποία έχει το σύνθημα «κίτρινα γάντια» (yellow gloves).
Άλλωστε, με σκοπό τη δημοσιοποίηση αλλά και τη διεθνοποίηση των προβλημάτων του κλάδου και των δράσεων μας, έχουμε ήδη κατασκευάσει μια ενημερωτική ιστοσελίδα στο ιντερνέτ www.kitrinagantia.gr, στην οποία αναρτώνται ειδήσεις, δράσεις και αιτήματα συνολικά για τον κλάδο.
Σας καλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις ενέργειες, προκειμένου οι αγωνιστικές μας δράσεις να έχουν μαζικότητα και επιτυχία.

Σχόλια