Με ένα δίκαιο αίτημα για ανανέωση των συμβάσεων εργασίας τους ξεκινούν τον αγώνα τους οι 500 περίπου εργαζόμενοι καθαριότητας του ΟΑΕΔ. Φτιάχνουν ομάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έρχονται σε επαφή με εργατικά κέντρα και σωματεία σε όλη τη χώρα και ζητούν στήριξη και κινητοποιούν “λυτούς και δεμένους” για να προασπίσουν το ιερό αγαθό της εργασίας. “Όπλο” τους η πανδημία και η καλή δουλειά που έχουν οι ίδιες προσφέρει μέσα στα κτίρια του Οργανισμού. Σύμμαχοί τους τα συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα, οι πολίτες που προσέρχονται να εξυπηρετηθούν στις κατά τόπους υπηρεσίες, πολιτικοί όλων των παρατάξεων και βεβαίως οι μόνιμοι εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ.

Με επιστολή τους 29 Εργατικά Κέντρα της χώρας, προς το Διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Πρωτοψάλτη, την οποία κοινοποιούν και στο νέο Υπουργό Εργασίας κ. Χατζηδάκη, υποστηρίζουν το δίκαιο αγώνα τους και ζητούν την ανανέωση των συμβάσεων τους. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους την περίοδο της πανδημίας και είναι απαραίτητο να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους και πέραν του Ιουλίου όπου και λήγουν.

Μάλιστα οι εργαζόμενοι από σήμερα οργανώνονται και στο διαδίκτυο μέσα από την ομάδα ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΟΑΕΔ (πατήστε εδώ) και αναλαμβάνουν δράση, προκειμένου να υποστηρίξουν το δίκαιο αίτημά τους. Τα Εργατικά Κέντρα που συνυπογράφουν το αίτημα της ανανέωσης των συμβάσεων δηλώνουν ανοιχτά για τους συμβασιούχους και τους προσκαλούν να προσέλθουν κατά τόπους στα γραφεία τους για να συζητήσουν για τις περαιτέρω ενέργειες συντονισμού.

Σχόλια