Άμεσα δρομολογούνται οι πρώτες προσλήψεις ορισμένου χρόνου 40 καθαριστριών, σε πανελλαδικό επίπεδο, με την αρχή να κάνει το  Γενικό Νοσοκομείο Πατρών «Άγιος Ανδρέας», που τερματίζει την συνεργασία του με τους εργολάβους των ιδιωτικών συνεργείων καθαριότητας.

‘Οπως δημοσιοποίησε το μέλος της διοίκησης του νοσηλευτικού ιδρύματος Χαρά Μαρτσούκα: «Είναι μια πολύ σημαντική αλλαγή αυτή που γίνεται και είναι πολιτική επιλογή του Υπουργείου Υγείας. Αφορά τρία σημεία του νοσοκομείου: την καθαριότητα, τη φύλαξη και την τροφοδοσία. Ξεκινάμε με την καθαριότητα. Το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα είναι από τα πρώτα νοσοκομεία της Ελλάδας που εφαρμόζεται. Έτσι δίνουμε ένα τέρμα στα συνεργεία καθαρισμού, που υπάρχουν τόσο καιρό και λυμαίνονταν το χώρο της καθαριότητας, εκμεταλλευόμενοι στυγνά όλες τις γυναίκες που δούλευαν εκεί με μισθούς πείνας. Εμείς υλοποιούμε την απόφαση του υπουργείου που ήρθε να δώσει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις».

Στην συνέντευξή  της «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», συμπλήρωσε: «Ήδη υπάρχει η προκήρυξη για την πλήρωση των θέσεων στις εφημερίδες. Αφορά αυστηρά αυτούς που έχουν δουλέψει και έχουν εμπειρία καθαρισμού στο κτίριο αυτό, αλλά και από άλλα νοσοκομεία σε δεύτερη φάση. Όλο αυτό ξεκίνησε από τις προσπάθειες της 6ης ΥΠΕ κ.α. Μακροπρόθεσμα θα υπάρξει και οικονομικό όφελος.

Πλέον θα είναι με σύμβαση χρόνου, η οποία θα ανανεώνεται. Αφορά 40 θέσεις εργασίας. Αυτό θα επεκταθεί και στη φύλαξη και στην τροφοδοσία. Θα κάνουν τα χαρτιά τους με σφραγισμένους φακέλους στις γραμματείες των νοσοκομείων.

Οι προσλήψεις θα γίνουν αξιοκρατικά και θα αναρτηθούν. Μέχρι τις 23 Μαΐου είναι το χρονικό περιθώριο και από 1η Ιουνίου πιάνουν δουλειά.»

Σχόλια