Και πάνω που είχαμε αρχίσει να πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πιο κάτω στον ολισθηρό συνδικαλιστικό κατήφορο που έχει ο συνδικαλιστικός βραχίονας του ΚΚΕ στα συνδικάτα, έρχεται η ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου του Π.Α.ΜΕ και μας αποδεικνύει ότι έχουν να δουν πολλά ακόμα τα μάτια μας…

Σε σχετική ανακοίνωση με τίτλο «Για την απεργία στη Σχολική Καθαριότητα», αναφέρουν: «Στα πιο πολλά σωματεία των καθαριστριών η απόφαση για απεργία πάρθηκε χωρίς συλλογικές διαδικασίες, χωρίς συνελεύσεις, χωρίς αποφάσεις που να προέρχονται από συζήτηση με τους εργαζόμενους. Σε σωματεία που εργαζόμενες ζήτησαν ενημέρωση και να πραγματοποιηθούν γενικές συνελεύσεις, η απάντηση ήταν ότι υπάρχει πανελλαδική απεργία, προφανώς από μια αόρατη αρχή που κάνει παιχνίδια στις πλάτες τους». Βεβαίως, η συγκεκριμένη καταγγελία, πέραν του γενονότος ότι συνιστά προβοκάτσια χείριστου είδους σε βάρος των συμφερόντων των σχολικών καθαριστριών, στοχεύει στο να υπονομεύσει τους αγώνες του συγκεκριμένου κλάδου και ως τέτοια είναι ιταμή και καταδικαστέα.

Η αλήθεια είναι ότι ΟΛΑ τα σωματεία στην καθαριότητα σχολικών κτιρίων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση και αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των σωματείων του κλάδου, έχουν πραγματοποιήσει, από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου μέχρι σήμερα, γενικές συνελεύσεις των μελών τους και έχουν πάρει σχετικές αποφάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Μάλιστα την περασμένη Παρασκευή απέστειλαν εξώδικο στα συναρμόδια υπουργεία και γνωστοποίησαν τις αποφάσεις τους.

Η ανακοίνωση της Γραμματείας Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ δεν στοχεύει μόνο στην δημιουργία εντυπώσεων, αλλά αντιθέτως επιχειρεί να στείλει και ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση υποδεικνύοντάς της το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει σε περίπτωση που επιθυμεί να προσβάλει δικαστικά τη νομιμότητα της απεργιακής κινητοποίησης αυτού του πολύπαθου κλάδου. Κι ως τέτοια ενέργεια, τους καθιστά επικίνδυνους για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Αλήθεια ποιοι απαρτίζουν τη συγκεκριμένη «Γραμματεία» που τολμά να κρίνει και να καταδίδει έναν πολύπαθο κλάδο στην Κυβέρνηση; Είναι μήπως εμποροϋπάλληλοι ή υπάλληλοι σε επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών; Δουλεύουν μήπως στη σχολική καθαριότητα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ. Στη συγκεκριμένη «Γραμματεία» δεν συμμετέχουν συνάδελφοί μας εργάτες και εργάτριες. Συμμετέχουν μισθοδοτούμενοι υπάλληλοι του ΚΚΕ και άτομα που αυτοπροσέλαβαν τους εαυτούς τους στα σωματεία τα οποία οι ίδιοι διοικούν. Έτσι, για να μην υπάρχουν αυταπάτες στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες ότι στο ΠΑΜΕ καθοδηγητές και μπροστάρηδες είναι τάχα «εργάτες» και «εργάτριες». Καμία αγωνία για το μεροκάματο δεν έχουν αυτοί οι άνθρωποι. Έχουν εξασφαλισμένο εισόδημα από τους φόρους των φορολογούμενων και τις εισφορές των εργαζομένων.

Τέλος, επειδή την «καραμέλα» του «εργοδότη-συνδικαλιστή» την παραπιπίλισαν και πλέον «έλιωσε»… τους καλούμε να ασχοληθούν πρώτα με τους δικούς τους πραγματικούς εργοδότες και όχι με ανθρώπους που δίνουν τη μάχη της εργασιακής και οικονομικής επιβίωσης. Να ασχοληθούν π.χ με τον επικεφαλής τους στο Ρέθυμνο, που είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του τοπικού Εργατικού Κέντρου, στο ΔΣ του Συλλόγου Λογιστών και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου, αντιπρόσωπος στην ΟΙΥΕ, που δηλώνει τάχα άνεργος (;;;) και στην πραγματικότητα είναι ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου 57 κλινών με πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, πρόεδρος & διευθύνων σύμβουλος της Ανώνυμης Εταιρείας που εκμεταλλεύεται το Ξενοδοχείο. Αυτά και άλλα πολλά… που εδώ και δύο χρόνια έχουμε στοιχειοθετήσει και περιμένουμε να συζητήσουμε εντός των συλλογικών μας διαδικασιών που εσείς διαλύετε, διότι στόχος σας είναι να στήνετε «έκτακτα λαϊκά στρατοδικεία» και να «εκτελείτε» τους συνδικαλιστικούς σας αντιπάλους, δίχως καν να τους χορηγείται το δικαίωμα της υπεράσπισης του εαυτού τους. Σας δηλώνουμε λοιπόν ότι εάν και εφόσον, αντί διαλόγου και αντιπαράθεσης ιδεών και προτάσεων βελτίωσης της θέσης των εργαζομένων, επιλέξετε τη συνέχιση μιας τέτοιας αντιπαράθεσης, είμαστε πλέον αναγκασμένοι και πανέτοιμοι να παραμερίσουμε τις όποιες αναστολές είχαμε μέχρι τώρα και να «ολισθήσουμε» σε μια τέτοια δημόσια λασπομαχία. Και εκεί θα δούμε ποιοι νομίζουν ότι κρατάνε «θησαυρούς» στα χέρια τους και είναι «άνθρακες»…

Είναι όμως αυτός ο συνδικαλισμός που αναμένουν από μας οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα; Εμείς λέμε όχι και γι’ αυτό μέχρι σήμερα έχουμε επιλέξει το δρόμο της υπομονής και της ανοχής. Αν χρειαστεί όμως θα υπερασπιστούμε τους εαυτούς μας με αλήθειες και στοιχεία και όχι με ψέματα και με συκοφαντίες.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

Σχόλια