Όταν το ίδιο κράτος οφείλει δεδουλευμένα εργαζομένων, μη καταβάλλοντας των ώρα που πρέπει τις μισθοδοίες τους, το ζητούμενο είναι πως θα εφαρμόσει τη νομοθεσία, για το 1.000.000 εργαζόμενους που αποδεδειγμένα πληρώνονται όποτε έχει καλή διάθεση ο εργοδότης, ακόμα και μετά από μήνες.

Αυτό συμβαίνει στην περίπτωση των σχολικών καθαριστριών Πάτρας, που συμπλήρωσαν ένα τρίμηνο της δωρεάν εργασίας τους, αφού μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς ακόμα δεν έχουν δει το χρώμα του χρήματος.

Σε ανακοίνωσή της  ΕΛΜΕ Αχαίας, παρεμβαίνει στο ζήτημα και τονίζει:

«Διατυπώνουμε σε πρώτη φάση την ανησυχία μας καθώς και την διαμαρτυρία μας για την απαράδεκτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολείων μας οι οποίες παραμένουν απλήρωτες

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Από την Κυβέρνηση

  • Επαναφορά των επιχορηγήσεων των Σχολικών Επιτροπών για την Μισθοδοσία των Σχολικών Καθαριστριών στο 100% για το 2015 – 2016.
  • Να ξεκινήσουν οι διαδικασίες μονιμοποίησης των συμβασιούχων  σχολικών καθαριστριών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Να σταλεί άμεσα η οικονομική επιχορήγηση της μισθοδοσίας τους, που καθυστερεί αδικαιολόγητα για την νέα σχολική περίοδο.

Από τον Δήμο

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των σχολικών καθαριστριών όπως άλλωστε συνέβαινε μέχρι την προηγούμενη σχολική χρονιά.»
Σχόλια