Ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πάτρας «Η Ένωση», καταγγέλλει τη Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών για την -από κάθε πλευρά- διάτρητη διαδικασία επιλογής υποψηφίων Καθαριστών και Καθαριστριών.

Σε σχετική μάλιστα ανακοίνωση τονίζονται τα εξής: «Παράτυπη (και ενδεχομένως παράνομη) αποσφράγιση φακέλων υποψηφίων πριν από τη συνεδρίαση της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων, δικαιολογητικά που «εξαφανίστηκαν» από τους φακέλους υποψηφίων, «ραβασάκια» και επιλεκτικά τηλεφωνήματα εκπροσώπου της υφιστάμενης εργολαβικής εταιρείας καθαρισμού (;;;) σε μερίδα υποψηφίων να προσκομίσουν εκπρόθεσμα τα δικαιολογητικά τους, «μαγειρέματα» μέχρι την τελευταία στιγμή του προσωρινού πίνακα κατάταξης υποψηφίων, καθυστερημένη ανάρτηση στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ του οριστικού πίνακα κατάταξης υποψηφίων και του πρακτικού συνεδρίασης του ΔΣ, περίεργες «εμπλοκές» στη διαγωνιστική διαδικασία προσώπων που είχαν εκτοπιστεί από την προηγούμενη διοίκηση λόγω «υποψιών» για σχέσεις με τους εργολάβους καθαριότητας, οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) του Συλλόγου μας που αποδεικνύει τουλάχιστον την «υπεξαγωγή» εγγράφου από σφραγισμένο φάκελο υποψηφίου και πολλά μα πάρα πολλά άλλα…που δεν θα δημοσιοποιήσουμε σήμερα, αλλά θα παραδώσουμε στις αρμόδιες αρχές, αναδύουν δυσάρεστη οσμή, όμοια με αυτή του σκανδάλου…

Με λύπη διαπιστώσαμε ότι ο νέος Διοικητής…«εγκλιματίστηκε» πολύ γρήγορα σε «παιχνίδια» και τακτικισμούς άλλων εποχών, χωρίς δυστυχώς συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης αλλά και του μεγέθους των αδιεξόδων στα οποία έχει περιέλθει ο χώρος της υγείας.

Προσπαθήσαμε ανεπιτυχώς να τον ενημερώσουμε για όλα όσα σήμερα αναγκαζόμαστε να καταγγείλουμε, αλλά δυστυχώς εισπράξαμε σκόπιμη άρνηση να συναντηθεί μαζί μας, ακόμα και όταν ενημερώθηκε προσωπικά για την υπόθεση από το Υπουργείο Υγείας στο οποίο προσφύγαμε, αμέσως μετά την άρνηση του.

Ένα τόσο σοβαρό και διαχρονικό αίτημα – για δεκαετίες ολόκληρες – χιλιάδων εργαζομένων στην καθαριότητα, για εκτοπισμό δηλαδή των δουλεμπορικών εταιρειών καθαρισμού από τα δημόσια νοσοκομεία, συνθλίβεται δυστυχώς στις συμπληγάδες των συμφερόντων και του παραγοντισμού.

Στην προκειμένη περίπτωση, “κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι…”. Οι καταγγελίες μας είναι πολύ συγκεκριμένες και συνοδευόμενες από το σχετικό αποδεικτικό υλικό, δείγμα του οποίου δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα.

Ο Σύλλογος μας, δίνοντας μάχη όλο το προηγούμενο διάστημα για τον εκτοπισμό των δουλεμπορικών εταιρειών καθαρισμού από τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα της περιοχής μας, εκπροσωπώντας ως μέλη το 75% του συνολικού αριθμού απασχολουμένων στην καθαριότητα των δύο (2) μεγάλων Νοσοκομείων της περιοχής μας, συνέδραμε αρκετά μέλη του στη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και σφράγισης των φακέλων (πριν την υποβολή τους).

Στην περίπτωση δε του Γ.Π.Ν.Π, έχοντας ήδη δεχθεί καταγγελίες, για τη διαδικασία που προηγήθηκε στο Νοσοκομείο του «Αγίου Ανδρέα», περί αφαίρεσης δικαιολογητικών μέσα από τους φακέλους υποψηφίων, αποφάσισε να βιντεοσκοπήσει στα γραφεία μας τη διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών και σφράγισης του φακέλου όσων εκ των υποψηφίων – μελών του Συλλόγου το επιθυμούσαν.

Σε μια τουλάχιστο περίπτωση, διαπιστώσαμε ότι μετά την κατάθεση του σφραγισμένου στα γραφεία μας φακέλου, αφαιρέθηκε το αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, με σκοπό την απόρριψη της αιτήσεως της υποψηφίου λόγω «ελλιπών δικαιολογητικών».

Να υπενθυμίσουμε ότι το Νο1 δικαιολογητικό, που απαιτείτο από την προκήρυξη, ήταν το αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και στο βίντεο διακρίνεται ξεκάθαρα ότι ελέγχθηκε τουλάχιστο 4 φορές από τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου και τοποθετήθηκε στον σφραγισμένο φάκελο που παρέδωσε η υποψήφια στο πρωτόκολλο του Π.Γ.Ν.Π.

Αντίγραφα δε των δικαιολογητικών της υποψηφίου, μονογραφημένα από όλα τα μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, βρίσκονται σε μονογραφημένο και σφραγισμένο φάκελο στα γραφεία μας.

Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρέμβει άμεσα και να αναζητήσει ευθύνες στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, ενώ θεωρούμε αυτονόητη την αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος της συγκεκριμένης υποψήφιας για την οποία διαθέτουμε ισχυρό και ακλόνητο αποδεικτικό υλικό.

Σε κάθε περίπτωση οι εμπλεκόμενοι, για όσο καιρό διαρκέσει η από το Υπουργείο ή από οιαδήποτε άλλη αρχή, διαδικασία ελέγχου, δεν μπορεί να επιφυλάσσουν για τους εαυτούς τους ρόλο «πρωταγωνιστή» στην διεκπεραίωση του ελέγχου».


Σχόλια